Un informe elaborat per experts internacionals aposta per la fusió i l’autonomia universitàries

Audacia para llegar lejos: universidades fuertes para la España del mañana. Sota aquest títol cinc experts internacionals han fet 25 propostes concretes per acabar d’implementar l’Estratègia 2015 a Espanya. L’informe va ser encarregat pel Ministeri fa un any i el ministre Gabilondo el va presentar ahir.

 

Entre les 25 propostes concretes, tots els mitjans han destacat el nivell d’anglès, com una exigència transversal per tot el professorat, la necessària internacionalització a l’hora d’escollir rectors i alts càrrecs, la supressió de tràmits burocràtics que endarrereixen la posada en marxa de determinats projectes, la fusió entre diferents universitats per evitar els ensenyaments redundants i la necessària autonomia universitària que s’hauria de situar més lluny del control dels governs autonòmics i estatals per potenciar el seu creixement.

Les 25 propostes hauran de ser valorades pel Govern i les universitats abans de passar a ser quelcom més que unes línies sobre el paper. Malgrat això, la idea bàsica del text sí que haurà de ser atesa amb diligència: la inversió en I+D i ensenyament si es vol que Espanya passi a ser una economia de primer ordre.

Més informació a:

Crítiques al baix nivell d’angles dels professors universitarisAra

Menos universidades y mejores rectoresEl Mundo

Un comité internacional recomienda fusiones entre las universidades españolasEl País

Un ‘comitè de savis’ aposta per la fusió d’universitatsEl Periódico

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s