Treballar o estudiar a un país de la UE

La UE ha destinat part dels seus recursos a crear l’EURES i el PLOTEUS, dos portals d’informació i suport per trobar oportunitats laborals i acadèmiques arreu d’Europa. La Comissió Europea ha fet un esforç per bolcar informació descriptiva de la situació de cada país i regió europea per tal de promoure el creuament transfronterer, principal dret i avantatge de la Unió alhora que ha dotat al projecte d’estructura humana atogant uns delegats territorials que resolen dubtes ciutadans.

 

El xarxa EURES és un servei europeu d’ocupació i busca teixir ponts de cooperació destinats a facilitar la lliure circulació dels treballadors en el marc de l’Espai Econòmic Europeu. La Comissió Europea coordina la xarxa que inclou serveis públics d’ocupació, sindicats i patronals.

Per altra banda, el programa PLOTEUS (Portal on Learning Opportunities throughout the European Space) informa sobre les oportunitats existents per aprendre arreu del territori europeu. Conté tot tipus d’informació útil sobre països, centres, requisits i ajudes per tal que els estudiants trobin recollida en una única plana tota la informació que els hi pugui interessar.

El semestre vinent s’obriran les convocatòries per demanar les beques ERASMUS i SÉNECA. Si vols conèixer millor els territoris que t’interessen et recomanem que facis una ullada a la web del PLOTEUS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s