Un pacte entre l’AJEC i l’AEP permet l’entrada de forces minoritàries a les comissions del Consell de Govern

El 14 de juny passat es va celebrar la reunió excepcional del Plenari del Consell de l’Alumnat. L’únic punt del dia era l’aprovació dels candidats a la comissió d’afers econòmics, la comissió de dinamització i les 16 comissions del consell de govern.

A diferència de la reunió de convocatòria del consell de l’alumnat, aquesta darrera reunió va ser molt més àgil i dinàmica, el que va permetre l’aprovació de totes les llistes que encara s’havien de aprovar.
L’Hotel d’Associacions havia demanat, sota petició de la comissió permanent, que es presentessin totes les candidatures abans de la reunió, per tal de preparar les paperetes; a més, es va passar un document explicatiu on es detallaven les funcions de les comissions  i la quantitat de membres d’estudiants que tenen representació allà, la qual cosa va permetre un coneixement generalitzat dels llocs on entrava a participar cada candidat prèviament i què es votava concretament.
Les 18 comissions que es votaven tenen una majoria lleugera de representants de l’AJEC, però l’associació de joves estudiants de Catalunya ha sabut fer un repartiment més heterogeni de la seva força. Així, l’AEP ha pogut aconseguir 3 membres a la CAE, una de les comissions més desitjades pels estudiants del Consell de l’Alumnat. A més, candidatures com SISA (del Campus Mundet) o l’Assemblea de Farmàcia i CUFaB han pogut entrar com a representants a comissions tan importants com l’Acadèmica, la de Dinamització o l’Econòmica.
Aquest pacte entre les dues forces majoritàries, que ha permés l’entrada d’aquestes petites forces, ha tingut com a principal perjudicat les candidatures més enfrontades amb l’AJEC i l’AEP a nivell ideològic que no han rebut cap representació a les comissions més enllà de les obligatòries (Permanent i Consell de Govern).

4 thoughts on “Un pacte entre l’AJEC i l’AEP permet l’entrada de forces minoritàries a les comissions del Consell de Govern

 1. Gràcies per la teva resposta Carlos. Suposo que ets el Carlos Fernández Ruiz, oi?

  El que m’agradaria remmarcar és que si no es fa una transposició fidedigna dels aconteixements l’acte d’informar es converteix en manipulació. Per tant, tot i que la intenció del missatge pot considerar-se certa (fer constar que la “benevolència” de les dues primeres forces ha permés la participació de les forces minoritàries), la explicació dels fets ni és certa ni és objectiva, ni tan sols segueix la correspondència cronològica. El pacte del que parles comptava també amb les assemblees, els grups minoritaris i el SEPC, i els acords que es van prendre es van fer amb la participació de tots aquests col·lectius, i com podràs recordar, deixant un marge mínim a l’AJEC per prendre decisions. Aquests aspectes són primordials per entendre el desencadenament dels fets, els fets que s’exposen a la primera entrada del bloc sota el titular “Un pacte entre l’AJEC i l’AEP permet l’entrada de forces minoritàries a les comissions del Consell de Govern” són parcials i subjectius, per tant no es poden considerar com un reflex fidedigne de la realitat.

  Faltar a la veritat és un mecanisme d’estratègia política corrupta que no deixaré de denunciar fins que no se m’acabi la veu.

  Aquesta darrera afirmació no és un atac, sinó una declaració d’intencions.
  Moltes gràcies i fins aviat!

  1. No sóc Carlos Fernández Ruiz, sóc Carlos el becari de l’Hotel d’Associacions. Els becaris de l’Hotel d’Associacions som els responsables d’aquests continguts del Blocveu, ja que pertany en certa mesura al Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística, que va tenir l’idea de que els mateixos becaris poguéssim tenir un lloc on fer-ne una narració dels esdeveniments que coneixíem i creiem que són importants. Per tant, com jo tinc la sort de no pertànyer a cap grup d’estudiants, associació, candidatura o partit polític no s’em pot retreure cap intencionalitat. En qualsevol cas, no hi ha una intensionalitat de narrar l’ordre cronològic de cap pacte, sinó només deixar palés una cosa que jo vaig poder veure i presenciar el dia de les votacions de les comissions: AEP i AJEC votaven junts i la seva força majoritària i plegada permetia tirar endavant les candidatures proposades. L’altre titular possible potser seria “Els grups que s’autodefineixen progressistes no deixen entrar als grups que defineixen de dretes o conservadors”, però això suposaria una intencionalitat subjectiva en la que no vull entrar. Si dius que la narració es subjectiva, et responc que -dintre del marc epistemològic pel qual mai es deixa de ser subjectiu- la notícia no fa cap valoració positiva o negativa del resultat, perquè no és la meva feina. Ni tampoc s’intenta marcar un eix cronològic dels fets dels pactes, perquè tampoc els conec, només parlo del Plenari que és del que tinc constància empírica i, per tant, del que puc parlar.

 2. No sé qui ha escrit aquesta entrada, però la informació no és del tot certa.

  El pacte del que es parla no va ser entre l’AJEC i l’AEP, sinó entre les assemblees, el SEPC i l’AEP.
  La negociació amb l’AJEC va ser el mateix dia de les votacions, mentre que les assemblees, el SEPC i l’AEP vam estar parlant en les setmanes prèvies a les votacions, i vam arribar a acordar una primera distribució de les comissions de treball. L’AJEC va establir el primer contacte amb un dels membres de l’AEP i un dels membres de les Assemblees el dia abans de les votacions, a menys de 24h, però en aquesta primera conversa telefònica no es va arribar a cap acord.

  El mateix dia de les eleccions ens vam trobar totes les Assemblees i grups minoritaris junt amb el SEPC, l’AEP i l’AJEC i vam acordar una participació conjunta a les comissions, i així es va fer a les votacions. Finalment, si va haver un pacte entre les formacions majoritàries, però el primer acord, el que ha fet que la situació final sigui la que és, EL QUE HA IMPULSAT LA PRESÈNCIA DE LES ASSEMBLEES I DELS GRUPS MINORITARIS EN LES COMISSIONS NO HA ESTAT UN PACTE ENTRE LES DUES FORCES PRINCIPALS, SINÓ UN ACORD ENTRE LES ASSEMBLEES I ELS SINDICATS SEPC, AEP I AJEC, AMB EL COMPROMÍS DE MÀXIMA TRASPARÈNCIA I TREBALL CONJUNT, AMB UNA ORGANITZACIÓ HORINTZONTAL QUE FA SERVIR UNA METODOLOGIA ON LA BASE ÉS COMPARTIR LA INFORMACIÓ I PRENDRE LES DECISIONS CONSENSUADAMENT, ANTEPOSANT SEMPRE ELS INTERESSOS DEL CONJUNT DELS ESTUDIANTS PER SOBRE DE QUALSEVOL FORMACIÓ POLÍTICA, I AMB L’AFANY DE SOLUCIONAR ELS PROBLEMES DE LA INSTITUCIÓ UNIVERSITÀRIA APORTANT SOLUCIONS REALS I EFECTIVES, QUE NO ES QUEDIN SOLS EN SUPÒSITS TEÒRICS, SINÓ QUE ES MATERIALITZIN I ES POSIN EN PRÀCTICA EN LES SITUACIONS I CONTEXTOS REALS.

  1. Hola Ruth, moltes gràcies pel teu comentari. En qualsevol cas el que es vol deixar palés és que la voluntat de les candidatures grans a permés l’entrada a les comissions dels grups petits, ja que si un d’ells no ho hagués volgut hauria tingut mecanismes per fer el que volgués. Tot i respectant la força que heu fet les candidatures més petites, els números són els números i si l’AJEC o l’AEP hagués volgut fer tot el contrari tindria possibles “aliats” per fer-ho. Repeteixo, ni entrem ni sortim en la valoració de les candidatures petites.
   Un altre cop moltes gràcies, Carlos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s