LA UB I ARRELS FUNDACIÓ APROPEN A LA UNIVERSITAT EL TESTIMONI DE PERSONES SENSE LLAR

La UB i Arrels Fundació posen en marxa aquest octubre diverses activitats per donar a conèixer el testimoni de persones que han viscut al carrer.

La UB i Arrels Fundació posen en marxa aquest octubre diverses activitats per apropar a la comunitat universitària el testimoni de persones que han viscut al carrer. La primera acció té lloc aquest dijous, 17 d’octubre, a les 11 h, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric, en el marc del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa. L’il·lustrador Miquel Fuster, autor de la trilogia de còmics autobiogràfics Miguel, 15 años en la calle, explicarà en la xerrada «El carrer és una presó infinita» la seva vivència com a persona sense sostre. A més, durant la segona quinzena de novembre, l’activitat Camina amb Arrels: passejant junts oferirà a la comunitat universitària l’oportunitat de fer una passejada pels carrers de Barcelona acompanyats de persones que han viscut al carrer.
Miquel Fuster és un dibuixant que als setze anys va entrar com a aprenent a l’editorial Bruguera i de seguida es va fer un nom en el món del còmic. A finals dels anys vuitanta, la seva vida va fer un gir sobtat i va passar quinze anys vivint al carrer. Però va aconseguir sortir-ne i des d’aleshores ha plasmat la seva experiència en tres novel·les il·lustrades.
La veu de les persones sense llar també arribarà a la UB els dies 19 i 20 de novembre amb dues visites guiades pels carrers de Barcelona, en les quals persones que viuen al carrer compartiran experiències amb estudiants, professorat i personal d’administració i serveis.
Així mateix, en una vintena de facultats es recollirà roba i sabates en benefici de les prop de 600 persones sense llar que cada any fan ús de les dutxes i el rober d’Arrels. A més, durant els propers mesos es faran altres accions conjuntes a favor d’aquestes persones, com ara activitats formatives, i se’ls oferirà atenció bàsica odontològica i podològica mitjançant la Fundació Josep Finestres (FJF-UB).
Aquestes accions de sensibilització s’emmarquen en un acord de col·laboració signat entre Arrels Fundació i la Universitat de Barcelona, a través de Voluntariat UB i el Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment, que té per objectiu afavorir la situació de les persones sense sostre i sensibilitzar la comunitat universitària de la UB.
En paraules del rector Dídac Ramírez, «aquesta col·laboració amb Arrels Fundació respon a l’objectiu de la UB de fomentar el voluntariat dins d’una responsabilitat social corporativa compromesa amb l’entorn, i així retornar a la societat civil a través de la institució i de la comunitat universitària totes les aportacions que contribueixen a millorar la nostra ciutat, el nostre país».
 

La UB i Arrels Fundació posen en marxa aquest octubre diverses activitats per donar a conèixer el testimoni de persones que han viscut al carrer.

Més persones sense llar a Barcelona

Segons dades de la xarxa europea FEANTSA, 410.000 persones dormen al carrer a la Unió Europea i el nombre de persones sense llar ha augmentat a quinze països de la UE, entre els quals hi ha l’Estat espanyol.
A Barcelona, el nombre de persones sense llar arriba gairebé a les 3.000, de les quals vora 900 dormen directament al carrer, 1.400 ho fan en centres privats i públics de la ciutat i al voltant de 600 viuen en assentaments. Entre els anys 2008 i 2013, la xifra total de persones sense llar a Barcelona ha augmentat un 43 % i el de les que dormen directament al carrer ha crescut un 54 %, segons la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona.
«Volem que no hi hagi ningú dormint al carrer, però cada cop hi ha més gent. El primer pas per aconseguir-ho és que tots entenguem que viure al carrer és una situació injusta. La col·laboració amb la Universitat de Barcelona és una oportunitat per arribar a la gent jove, a futurs professionals que hauran de decidir quina societat volen», afirma el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets.

L’il·lustrador Miquel Fuster, autor de la trilogia de còmics autobiogràfics <i>Miguel, 15 años en la calle</i>, explicarà la seva vivència com a persona sense sostre.

L’il·lustrador Miquel Fuster, autor de la trilogia de còmics autobiogràfics Miguel, 15 años en la calle, explicarà la seva vivència com a persona sense sostre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s