50a convocatòria del Premi de Poesia “Amadeu Oller” per a Poetes Inèdits

La parròquia de Sant Medir convoca els poetes inèdits al seu concurs del 2014, que celebra 50 anys d’història

 

Imagen

 

Aquest certamen és un dels més antics que es convoquen ininterrompudament en llengua catalana i el jurat ha estat format per personalitats de renom com poden ser Joan Colomines, Joan Triadú,  Joan Oliver o Maria Mercè Marçal.

Era 1965 quan Carles Miralles i Plus Morera guanyaven el primer premi de poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits en llengua catalana. Des de llavors, la Parròquia de Sant Medir, de la Bordeta, ha  consolidat a la memòria de Mn. Amadeu Oller, el premi de poesia que porta el seu nom, destinat a poetes inèdits en llengua catalana que no hagin superat els trenta anys i que no hagin editat cap obra d’una manera impresa o digital, ja sigui per mitjà d’un blog o d’una pàgina web. Amb aquestes pautes, l’entitat ha obert la 50a convocatòria de cara al 2014.

La Comissió Organitzadora ha establert que els originals que aspirin al premi hauran de tenir indispensablement l’extensió d’un llibre corrent de poesia. Aquests originals han de ser enviats al Centre Parroquial de Sant Medir (c/ Constitució, 17) i adreçats al Secretari del Jurat del Premi de Poesia. Caldrà presentar-los escrits a ordinador o màquina, a doble espai en vuit exemplars, amb la indicació del nom i edat de l’autor, així com l’adreça, el telèfon i l’email. La data límit d’entrega és el 20 de gener del 2014.

El premi consisteix en l’edició del llibre guardonat, amb una publicació de cent exemplars. Tanmateix, el premi podrà ser declarat desert, tal i com ha succeït en tres ocasions (el 1967, el 1970 i el 1978). Entre els guanyadors d’aquest premi es troben Isidre Molas, Ramon Pinyol o Anna Dodas, entre d’altres. La última guardonada va ser Irene Solà amb Bèstia. 

 
Per a més informació, podeu consultar a:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s